Twój KLIK w reklamię utrzymuje forum! Wyłącz program blokujący!

Zawieszenie i układ hamulcowyJak wykodować IDS+ ?

Awatar użytkownika
Rapik
Początkujący
Posty: 13
Rejestracja: 17 maja 2014, o 20:29
imie: Konrad
Silnik: Z20LER
Wyposażenie: Sport
Województwo: Kujawsko-Pomorskie

Jak wykodować IDS+ ?

Postautor: Rapik » 2 cze 2014, o 13:29

Witam,
Jutro zakładam gwint w swojej GTC z IDS'em. Pytanie jak i czym wykodować IDS żeby nie zgłaszało błędu.
Czy OP-COM sobie z tym poradzi, czy tylko tech ?



Awatar użytkownika
Bear_
Firma
Posty: 3326
Rejestracja: 12 kwie 2012, o 19:51
imie: Arek
Silnik: Z13DTH
KM: kle kle kle :D
Województwo: Śląskie
Lokalizacja: SBL - Lędziny
Kontaktowanie:

Re: Jak wykodować IDS+ ?

Postautor: Bear_ » 2 cze 2014, o 19:06

Poradzi sobie bez problemu...

Do tego CAR PASS i wszystko załatwisz w 2 minuty...

pro-choice
Firma
Posty: 28
Rejestracja: 1 lip 2014, o 10:56
imie: Kamil
Silnik: Z20LER
Wyposażenie: Sport
KM: 200
GG: 17787178
Województwo: Zachodniopomorskie
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

Re: Jak wykodować IDS+ ?

Postautor: pro-choice » 3 lip 2014, o 13:56

Na pewno kwestia wyłącznie zawieszenia i kontrolki w zegarach.
Ja robiłem Techem i faktycznie kwestia kilku minut gdy ktoś wie co robi ;)

tytan
Forumowicz
Posty: 111
Rejestracja: 7 gru 2014, o 12:11
imie: Michał
Silnik: Z19DTH
Wyposażenie: Sport
KM: 150
Województwo: Pomorskie

Re: Jak wykodować IDS+ ?

Postautor: tytan » 31 mar 2015, o 11:32

procedura jest taka , z tym carpassem to rozumiem że opcomem da rade?

Tech2 on.
Select a Vehicle Diagnostics
Select a model and model year
Select chassis
Select CDC
Select programming
Programming High Speed Bus Select
Now put all the control devices not available
programming
Now all control devices must be logged on to the high-speed bus are also programmed .
These are ;
ECU
ABS / ESP
AFL
CIM
EHPS
Hope I do not have one forget.
In all control units which must be on the high-speed bus now the
(CDC is the last in the list ) can be programmed as non-existent .
To the conclusion ,
Select body
Controller Set Tone
Select programming
Select programming options configuration
Set IDS + as absent
And let importance of the sport button " WITH SPORT CHASSIS " programmed
otherwise the ESP no longer be switched off !!!!!!!!!
programming

The CDC is now shut down properly !!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
daamiann88
Forumowicz
Posty: 64
Rejestracja: 28 lip 2013, o 12:37
imie: Damian
Silnik: Z20LEL
Wyposażenie: Sport
KM: 170
Województwo: Dolnośląskie

Re: Jak wykodować IDS+ ?

Postautor: daamiann88 » 12 gru 2016, o 21:19

Mi opcomem udało się dezaktywować IDS+ w zegarach... Ale dalej jest już problem...
Wchodząc w PODWOZIE --> CDC --> odczytuje sterownik ale "programowanie" nie jest aktywne...
We wszystkich innych sterownikach można swobodnie grzebać.
Jest to kwestia oprogramowania? Kabla?

EDIT:
Poszperałem jeszcze w modułach:
ECU --> Przełącznik programu SPORT --> tutaj mamy do wyboru NIE WYSTĘPUJE, WYSTĘPUJE, ZE SPORTOWYM PODWOZIEM, mam zaznaczone ostatnie? Ruszać czy zostawić jak jest?
ECU --> CDC (stała kontrola amortyzacji), ustawiłem na NIE WYSTĘPUJE (znikła ikonka IDS+ na zegarach)

Więcej nic związanego z CDC, IDS+ nie znalazłem...


EDIT2:
Po wyłączeniu samego CDC w ECU pomogło... Nie musiałem wylogowywać amortyzatorów. Przycisk SPORT działa. Kontrolka IDS+ na zegarach nie świeci. Po wejściu w sterownik CDC pokazuje błędy obwodu amortyzatorów ale to już mnie nie interesuje ;)

Reklama wspiera funkcjonowanie naszego forum, więc (...) kliknij


Wróć do „Zawieszenie i układ hamulcowy”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość