Strona 1 z 1

Wymiana RECA

: 10 sty 2017, o 14:33
autor: kub961
Witam. Ostatnio w aucie przestały działać mi spryskiwacze, podgrzewanie szyby, foteli, światła przeciwmgłowe itp. Komputer pokazał błąd U2141 czyli nieprawidłowe dane z REC. Trochę też o tym poczytałem i wygląda na to że muszę wymienić REC'a tylko chciałbym sie dowiedzieć jak tego dokonać dokładnie. Wiem że REC który kupie musi być wylogowany z poprzedniego auta. Wyjmuje swojego, wkładam nowy wylogowany i co teraz? Mój REC też musi być wylogowany czy nie jest to konieczne? Jak wygląda kwestia logowania nowego REC'a w OPCOMIE. Może znacie kogoś w Łodzi lub okolicach kto już to przerabiał i mógłby dać mi kilka wskazówek?

Re: Wymiana RECA

: 11 sty 2017, o 10:34
autor: Flora
REC, który wyciągasz nie musi być wylogowany. Podmieniasz skrzynki. Jeżeli nowa nie jest wylogowana, a posiadasz do niej kod to wchodzisz w programowanie, wpisujesz kod i wykonujesz reset. Jeżeli skrzynka jest już zresetowana to w opcji programowania wpisujesz swój kod i uruchamiasz programowanie kodu. Teraz pozostaje jeszcze ustawienie numeru VIN, konfiguracji CAN i programowanie wariantu.

Re: Wymiana RECA

: 11 sty 2017, o 12:32
autor: kub961
A skąd mam wziąć ten swój kod PIN? On jest podany w aucie czy jak ?

Re: Wymiana RECA

: 11 sty 2017, o 13:18
autor: gagat3k
powinieneś mieć na kartce przy książce serwisowej. Kartka wielkości wizytówki.
jeśli nie masz, to w ASO 100+ zł

Re: Wymiana RECA

: 11 sty 2017, o 13:38
autor: kub961
Chodzi o pass card rozumiem ? :D Dobra to mam :D A jeszcze pytanko jedno. Orientujecie się jakim REC'eim mozna podmienić REC o oznaczeniu HU jaki teraz posiadam gdyż nie mogę nigdzie takowego dorwać do kupienia. Chodzi żeby obsługiwał podgrzewanie foteli, parktronik, xenony :D Alarmu mieć nie musi. :D

Re: Wymiana RECA

: 15 sty 2017, o 10:26
autor: AngelNH
A czy jeśli mam małą skrzynkę można ją wymienić na rec? Auto rok 2007

Re: Wymiana RECA

: 15 sty 2017, o 11:38
autor: drahe
Nie ma szans.