Twój KLIK w reklamię utrzymuje forum! Wyłącz program blokujący!

CB Radio & NaviPolskie menu i navi w CD70

Nasłuchujemy i naprowadzamy trasie
RobertMTT
Forumowicz
Posty: 56
Rejestracja: 9 maja 2016, o 14:40
imie: Robert
Silnik: Z17DTH
Wyposażenie: Enjoy
KM: 100
Województwo: Łódzkie

Re: Polskie menu i navi w CD70

Postautor: RobertMTT » 9 maja 2016, o 14:59

Latest post of the previous page:

Witam.
Jestem posiadaczem Astry H od 4 dni.
Posiadam radio cd70 i niestety język całego menu jest po holendersku.
W ustawieniach widnieje język angielski lecz po jego wyborze trzeba włożyć płytę której ja nie posiadam, polskiego języka nie mam do wyboru.
Język angielski co prawda się ustawia ale po ponownym uruchomieniu radia wraca do stanu poprzedniego.
Jak wgrać polski język?



Awatar użytkownika
nakajima
Początkujący
Posty: 7
Rejestracja: 3 maja 2016, o 20:16
imie: Artur
Silnik: Z16XER
Wyposażenie: Essentia
KM: 116
Województwo: Wielkopolskie
Kontaktowanie:

Re: Polskie menu i navi w CD70

Postautor: nakajima » 10 maja 2016, o 17:01

jaki rocznik auta i jaki soft jest wgrany? spolszczenie można wgrać do nawigacji z softem max10/10/2007 w praktyce do aut max z początku 2008r

RobertMTT
Forumowicz
Posty: 56
Rejestracja: 9 maja 2016, o 14:40
imie: Robert
Silnik: Z17DTH
Wyposażenie: Enjoy
KM: 100
Województwo: Łódzkie

Re: Polskie menu i navi w CD70

Postautor: RobertMTT » 11 maja 2016, o 15:03

Jak sprawdzić jaki się ma soft? Rocznik 2006.

Awatar użytkownika
nakajima
Początkujący
Posty: 7
Rejestracja: 3 maja 2016, o 20:16
imie: Artur
Silnik: Z16XER
Wyposażenie: Essentia
KM: 116
Województwo: Wielkopolskie
Kontaktowanie:

Re: Polskie menu i navi w CD70

Postautor: nakajima » 11 maja 2016, o 15:41

przytrzymaj settings jakies 5 sekund , wejdziesz w menu serwisowe wyświetlacza i wciskając BC (Board Computer) na panelu radia pokaże ci soft jaki masz wgrany

przykład poniżej

http://screenshot.sh/mGYNbEaHYctxH - jeśli masz taki nie wgrasz spolszczenia

jeśli niższy

http://screenshot.sh/m3Ab7kEATvfop - dasz rade wgrać

tu masz filmik jak to uruchomić

https://www.youtube.com/watch?v=gOj8wWTY3Bk

radziok
Początkujący
Posty: 13
Rejestracja: 3 lut 2016, o 10:04
imie: Radosław
Silnik: Z18XER
Wyposażenie: Cosmo
KM: 140
Województwo: Śląskie
Lokalizacja: SCZ

Re: Polskie menu i navi w CD70

Postautor: radziok » 31 paź 2016, o 10:19

Podłączam się pod temat.
Mianowicie mam mapy 2014/2015 + polskie menu w navi, jednak lektor jest po niemiecku ponowne zainstalowanie lektora nie działa :/.
Kolejna kwestia: Chciałbym polskie menu w całości(radio, BC, settings) czy jest to możliwe?

Awatar użytkownika
Flora
Forumowicz
Posty: 132
Rejestracja: 18 sie 2016, o 09:39
imie: Marcin
Silnik: Z19DTH
Wyposażenie: Sport
KM: 150
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: Polskie menu i navi w CD70

Postautor: Flora » 31 paź 2016, o 10:59

radziok pisze:Chciałbym polskie menu w całości(radio, BC, settings) czy jest to możliwe?


Nie jest to możliwe, ponieważ przy próbie zmiany języka podjęta zostanie próba wyrównania języka wszystkich modułów, w związku z czym nawigacja poprosi o (oryginalną) płytę z językiem polskim - brak tej płyty oznacza przerwanie całego procesu i powrót do poprzedniego języka.

radziok
Początkujący
Posty: 13
Rejestracja: 3 lut 2016, o 10:04
imie: Radosław
Silnik: Z18XER
Wyposażenie: Cosmo
KM: 140
Województwo: Śląskie
Lokalizacja: SCZ

Re: Polskie menu i navi w CD70

Postautor: radziok » 31 paź 2016, o 11:34

Flora pisze:
radziok pisze:Chciałbym polskie menu w całości(radio, BC, settings) czy jest to możliwe?


Nie jest to możliwe, ponieważ przy próbie zmiany języka podjęta zostanie próba wyrównania języka wszystkich modułów, w związku z czym nawigacja poprosi o (oryginalną) płytę z językiem polskim - brak tej płyty oznacza przerwanie całego procesu i powrót do poprzedniego języka.

Rozumiem, dzięki za odpowiedz ;) !
Pozdro

rev
Początkujący
Posty: 14
Rejestracja: 10 kwie 2016, o 18:45
imie: Michał
Silnik: Z19DTH
Wyposażenie: Sport
KM: 150
Województwo: Śląskie

Re: Polskie menu i navi w CD70

Postautor: rev » 1 lis 2016, o 10:32

Ja ostatnio spolszczyłem sobie tylko menu navi + polski lektor. Auto jeśli dobrze pamiętam z maja 2008. Lektor działa dość poprawnie tylko nie ma wyboru trasy jest odrazu narzucona. To taki jedyny minus ;)

szneru
Forumowicz
Posty: 197
Rejestracja: 19 sie 2015, o 13:09
imie: Tomek
Silnik: Z16XEP
Wyposażenie: Essentia
KM: 105
Województwo: Śląskie

Re: Polskie menu i navi w CD70

Postautor: szneru » 1 lis 2016, o 11:48

Wydaje mi się że w opcjach mapy jest do wyboru jaką trasą ma nawigować (szybka, optymalna, krótka)

Reklama wspiera funkcjonowanie naszego forum, więc (...) kliknij


Wróć do „CB Radio & Navi”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość